Personen & Familie

null

Uw privézaken netjes regelen binnen de wet. Dat kan variëren van eenvoudige details tot complexe kwesties. Bij Kuiper & Van ’t Spijker Notariskantoor kunt u terecht bij ervaren medewerkers die de tijd voor u nemen.

Familierecht: estateplanning en nalatenschap afwikkelen

Met zorg en aandacht omringt ons team u tijdens het juridisch vastleggen van testamenten, voogdij, huwelijkse voorwaarden en partnerschapsvoorwaarden, schenkingen en de afwikkeling van een nalatenschap. Wij zijn vertrouwd met de soms indringende vragen in het familierecht. Wat gebeurt er bijvoorbeeld met de kinderen als een ouder iets overkomt? Welke bezittingen en schulden moeten apart blijven als je gaat samenleven? Wanneer is het handig om een schenking via de notaris te laten lopen? Hoe zit het met het wel of niet accepteren van een erfenis en wie zorgt er voor het goed verdelen?

Echtscheiding en mediation

Bij Kuiper & Van ’t Spijker Notariskantoor werken specialisten op het gebied van echtscheiding en mediation. Met minder kunt u beter geen genoegen nemen, want u heeft zowel belang bij degelijke oplossingen als bij voortvarendheid. Bij ons vindt u beide.

En dat is hard nodig. Bij echtscheiding kunt u naast de standaardprocedures te maken krijgen met onder meer verhuizing, partneralimentatie en boedelverdeling. Zijn er kinderen bij betrokken, dan spelen bovendien onderwerpen als ouderlijk gezag, kinderalimentatie, omgangsregeling, ouderschapsplan, naamswijziging, zorgregelingen, verhuizing na een scheiding, adoptie. Mogelijk moet er een boedelverdeling worden gemaakt.

Onze specialisten kunnen voor u een onmisbare rol spelen bij het voorkomen én oplossen van juridische geschillen tijdens een scheiding.

De notaris als mediator

Niet alleen rond echtscheiding speelt het notariaat een belangrijke rol bij het voorkomen van juridische geschillen en het oplossen daarvan. Ook op andere terreinen bent u bij Kuiper & Van ’t Spijker aan het juiste adres voor mediation, zoals erfrecht en verdeling in huwelijksgoederenrecht. Met deze bemiddelende rol kunnen onze notarissen meestal een gerechtelijke procedure voorkomen en zorgen voor een snellere en goedkopere oplossing: het resultaat van de mediation vastgelegd in een notariële akte.

Het grote voordeel van mediation door een notaris is dat kan worden afgesloten met een notariële akte. U bent dan zonder gerechtelijke procedure in het bezit van een executoriale titel. Dit voorkomt vertraging in de uitvoering van de vaststellingsovereenkomst voor partijen.

Met grondige kennis van agrarische belangen

Familierecht kan soms net even anders uitpakken als er agrarische belangen spelen. Gaat het bijvoorbeeld om een familiebedrijf, dan is het goed dat uw notaris daar oog voor heeft. Wij beschikken over de vereiste specialistische kennis. U kunt voor specifieke informatie over onze rol als agrarisch-gespecialiseerde notaris ook kijken op VASN.

Wilt u meer informatie over bijvoorbeeld het opstellen van een testament? Kijk op notaris.nl.

Medewerkers Personen- & Familierecht

notaris
echtscheidingsnotaris / legal mediator
lid VMN

[email protected]
0341-353864

kandidaat notaris Familierecht
gecertificeerd EPNestate planner
lid EPN

[email protected]
0341-375778

notarieel medewerker Familierecht

[email protected]
0341-375778

notarieel medewerker Familierecht

[email protected]
0341-375778

Andere diensten

null

Wonen

Een veilige gedachte: alles rond de aan- en verkoop van uw woning tiptop in orde. De overdracht, controle van financiën en eigendom, en registratie bij het kadaster.

null

Ondernemen

De juiste rechtsvorm van uw onderneming is bepalend voor de risico’s die u loopt. Schakel daarom onze specialist ondernemingsrecht en zijn team in.

null

Recreatie

We zijn trots op onze specialisatie in recreatie-onroerendgoed. Recreatieondernemers weten Kuiper & Van ’t Spijker Notariskantoor te vinden voor de vaak complexe zaken rond hun terreinen.

Contact

null

Bruno Fabriciusstraat 1
3881 CL Putten

0341-353864
[email protected]

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur

 

Verstuur